Ontdek hier de evenementen in jouw regio!

verfijn hieronder de evenementen
 
Deze 40 m hoog gelegen Duitse loopgravensite werd tussen 1914 en de zomer van 1917 tot een oninneembare vesting uitgebouwd. Ontdek in Wijtschate de 320 m gereconstrueerde loopgraven, vier bunkers en t…
Meer lezen
 
Belcanto Classic, Te Gek!? en de gemeente Heuvelland stellen u voor: de Belcanto Route. Geen koers deze keer, maar een gloednieuwe interactieve wandeling om te beminnen langs de mooiste plekjes van W…
Meer lezen
 
De folktocht voert je mee doorheen Dranouter en laat je proeven van zijn verleden. Tijdens deze wandeling nemen twee muzikale gidsen je mee op sleeptouw. Ze laten je genieten van de mooie natuur in He…
Meer lezen
 
Het is precies 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur op een vreedzame wijze en onverwacht viel. In een verhelderende tentoonstelling met uniek Oost - en West-Duits beeldmateriaal schetsen de gemeente …
Meer lezen
 
Workshop voor gezinnen met kinderen. Bij de wandeling Land Art maak je kunstwerken met materialen die je in het bos vindt. Het canvas is de ondergrond of het bos, de enige beperking is je verbeelding.…
Meer lezen
 
Over de Kemmelberg Heuvelland
Begeleide opdrachtentocht voor gezinnen met kinderen. De steile hellingen zijn een uitdaging voor elke coureur. De vele vergezichten zijn dan weer een streling voor het oog. Kom op een speelse en acti…
Meer lezen
 
De krater ontstond door de ontploffing van dieptemijnen tijdens de Mijnenslag van 1917. Wat overblijft, is een 12 meter diepe vijver. De site “Pool of Peace” is een vredevol stukje natuur in het g…
Meer lezen
 
De Kemmelberg is een eeuwenoud natuurlijk baken temidden de vlakke Westhoek waar natuur, cultuur, religie en erfgoed samenkomen. Achter elk bosje, in elk valleitje en op elke flank zijn er landschappe…
Meer lezen
 
Het mag bij sommigen enige verbazing wekken, maar tot halfweg de 19e eeuw was Heuvelland een echte wijnstreek. Na een afwezigheid van bijna twee eeuwen verscheen in 1996 een nieuwe wijngaard op de zui…
Meer lezen
 
Op de top van de Kemmelberg staat sinds 1932 een gedenkzuil als herinnering aan de vele Franse gesneuvelde soldaten. Zij vochten hier in april 1918 tijdens de Slag om de Kemmelberg. Dit ‘Monument au…
Meer lezen