Ontdek hier de evenementen in jouw regio!

verfijn hieronder de evenementen
 
Bunkers Lettenberg Heuvelland
In de Lettenberg, een uitloper van de Kemmelberg, kan je nog vier betonnen bunkers uit de Eerste Wereldoorlog terugvinden. De schuilplaatsen zijn door Britse soldaten gebouwd in het voorjaar van 1917.…
Meer lezen
 
Wanneer Mario & Charlot onbewust een grotje hebben gebouwd in de tuin, willen hun excentrieke buren het zo snel mogelijk zien verdwijnen. De andere buren, een Nederlands koppel, vinden het net een mog…
Meer lezen
 
Antler King Heuvelland
De muziek van Antler King is dreigend, maar tegelijk catchy met een psychedelisch kantje. Misschien de meeste onderschatte topband van het land!
Meer lezen
 
Dansen! Dansen! Dansen! Het beproefde recept: een dag vol dansateliers in de namiddag en 's avonds een bal waarbij stilzitten geen optie is. Hou de website https://www.muziekcentrumdranouter.be/nl in …
Meer lezen
 
Deze tentoonstelling verklaart op een begrijpelijke manier de invloed van de heuvels op het verloop van WO1 ten zuiden van Ieper. Heuvelland was tijdens de Groote Oorlog verdeeld in bezet en onbezet g…
Meer lezen
 
In 1685 stonden de sterren gunstig. Het is het geboortejaar van drie barokmeesters. Bach, Händel en Scarlatti. Over het leven van deze laatste is het minst gekend. Wie in het chauvinistische Napels p…
Meer lezen
 
Een reis in het spoor van Plancius naar Amsterdam en Haarlem. We vertrekken op zaterdag richting Amsterdam waar we een geleid stadsbezoek doen en ook een thematentoonstelling bezoeken over Plancius. O…
Meer lezen
 
Een interactieve kinder-/familievoorstelling (5+) rond liedjes over dieren, muziek(instrumenten) en de wereld die ons omringt. Muziekinstrumenten en dieren uit de vier windstreken zorgen voor liedjes …
Meer lezen
 
Met het doeboek ‘Tien wandelzoektochten In de tien mooiste dorpen van Vlaanderen' geraak je in de ban van maar liefst 400 zoekopdrachten. Je gaat op wandelzoektocht met het hele gezin. Waar je wil e…
Meer lezen
 
Tijdens de 17de editie (17!!!) van de Winterwandeling staan de twaalf sterrenbeelden benoemd door Petrus Plancius centraal. Plancius (geboren in Dranouter/16de eeuw), was niet alleen een belangrijk ca…
Meer lezen