De Oude Kaasmakerij Passendale

Beschrijving

De Oude Kaasmakerij werd volledig gerenoveerd en ingericht voor een unieke kennismaking met het productieproces van melk tot kaas. Hier kom je alles te weten over kaas! Hier ruik en voel je niet alleen kaas, je proeft het ook.

De Oude Kaasmakerij biedt in de eerste plaats een beeld van het kaasmaken in het Interbellum. Foto's en geluidsfragmenten roepen op een levendige manier de tijd van toen weer op. Videobeelden vertellen u het hedendaagse kaasverhaal. Verleden en heden vloeien zo naadloos in elkaar over.
In de kelderverdieping ga je op zoek naar het hart van de kaas, een rondgang tussen fysica en biochemie, maar vooral een zintuiglijke ervaring. In De Kaasmadam, een kortfilm van Lieven Debrauwer, toont Gaston Berghmans zijn liefde voor kaas.
Na een bezoek aan de Oude Kaasmakerij eet je nooit meer kaas als vroeger. Probeer het uit!

Het museum is sinds 2002 ondergebracht in een historisch gebouw. Hellende vlakken en twee liften zorgen voor een volledige toegankelijkheid van ons museum.

In het museum zelf zijn zitplaatsen aanwezig, waardoor even uitrusten tijdens het bezoek mogelijk is. Voor rolstoelgebruikers zijn er aangepaste sanitaire voorzieningen en parkeerplaatsen vlakbij.

Voor mensen met een visuele beperking is de volledige rondleiding in braille uitgewerkt. Dit kun je aanvragen aan de balie.

Begeleiders van rolstoelgebruikers of personen met een auditieve of visuele beperking hebben gratis toegang.
Evenement De Oude Kaasmakerij