Groepsbezoek Dagarrangement 'De zoetekoekeroute' Veurne

Beschrijving

Op zoek naar een boeiende daguitstap? De 'Zoete-Koeke-Route' is een arrangement voor ware zoetemonden!
Na een halve dag in het Bakkerijmuseum kan er geluncht worden in de museumcafetaria (kaas- en/of vleesplank met ovenkoeken van het huis...) of in één van de talrijke restaurants op de historische markt. Daarna trekt de groep naar het Bezoekerscentrum Jules Destrooper in Lo-Reninge.

'De Zoete-Koeke-Route'
U bent een fijnproever en nieuwsgierig naar het ambachtelijk vervaardigen van zoetigheden? Dan is het gloednieuwe arrangement ‘De zoete-koeke-route’ u op het lijf geschreven. Het Bakkerijmuseum en het bezoekerscentrum Jules Destrooper uit Lo nemen u mee op een ontdekkingstocht doorheen de geschiedenis van brood, viennoiserie en de wereldberoemde koekjes. U zal ongetwijfeld heel wat opsteken over hoe de bakker zijn verse producten op tafel tovert en over de geschiedenis van de wereldberoemde familie Destrooper.

Bij aankomst in het Bakkerijmuseum genieten alle deelnemers van een ontbijtkoek met een kop koffie en worden vervolgens ondergedompeld in de ambachtelijke bakkersstiel. De huisbakker van het museum demonstreert hoe ovenkoeken, sandwiches, verschillende broodsoorten en koffiekoeken worden gemaakt. Terwijl de producten worden gebakken in de oven maakt de groep kennis met het museum, al dan niet onder leiding van een ervaren gids*. Deelnemers leren ongetwijfeld heel wat bij over de boeiende geschiedenis van brood en andere specialiteiten van de bakker. Aan het eind van het bezoek krijgt iedereen een verrassingsgebakje mee naar huis. De andere verse producten worden te koop aangeboden.

Na de middaglunch trekt de groep richting Lo-Reninge. Het bezoekerscentrum Jules Destrooper neemt u letterlijk mee doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit West-Vlaanderen. Aan de hand van een geleid bezoek zult u heel wat opsteken over hoe de familie Destrooper vandaag verfijnde koekjes bakt. In de proefbakkerij krijgt u een deskundige uitleg en vanzelfsprekend staat proeven uitgebreid op het programma.

Voor (jong)volwassenen. Dit is een activiteit op reservatie.

Praktische info
Duur:
- Bakkerijmuseum: 3u
- Bezoekerscentrum Jules Destrooper: 1u30

Aantal:
minimum 20 personen, maximum 50 personen

Kostprijs:
- €15,70/persoon (vrij museumbezoek inbegrepen)
* wenst u een ervaren gids? + €40/gids (max. 25 personen/gids)

Reservatie:
- Bakkerijmuseum: onthaal@bakkerijmuseum.be - 058/31.38.97
- Bezoekerscentrum Jules Destrooper: bezoekerscentrum@destrooper.be - 058/28.09.33

Minstens drie weken op voorhand te reserveren
Evenement Groepsbezoek Dagarrangement De zoetekoek