Les Salines De Guerande | Luc Vervliet - #fotografiecircuit Ieper

Beschrijving

Met een eenvoudige camera en een primitieve donkere kamer zette Luc Vervliet op 14 jarige leeftijd zijn eerste stappen in de fotografie.  Als autodidact experimenteerde hij om zijn fotografie naar een technisch aanvaardbaar niveau te brengen.

Enkele jaren later werd hij lid, later ook bestuurslid, van Fotoclub Icon Wilrijk en kon zich in die periode dankzij goed advies en gezonde kritiek van de medeleden verder vervolmaken.

In 2009 schreef Luc zich in aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten DKO te Antwerpen voor de opleiding Fotokunst, waarvoor hij in 2014 het getuigschrift behaalde. En in 2013, bij zijn prepensionering, zette Luc de stap naar beroepsmatig fotograaf, hij werd lid van de Belgisch Beroepsvereniging van Fotografen.

Aanvankelijk legde hij zich toe op het fotograferen van juwelen en zilversmeedwerk. Vandaag is Luc voornamelijk actief met het fotograferen van interieur, producten en -realisaties voor horeca, handelszaken en bedrijven. Naast de professionele foto opdrachten blijft ook het vrije werk een belangrijke rol spelen met landschappen en minimalistische, abstracte onderwerpen.

In 2016 woonde Luc een presentatie over dronefotografie bij en zag de enorme mogelijkheden die dit nieuwe medium bood om landschappen en objecten creatief vanuit een ander camerastandpunt te benaderen. Met het behalen van de licentie van RPAS-piloot was legaal vliegen een feit.

De fotoreeks 'Les Salines de Guérande' ontstond toen Luc in deze streek op verlof was en er de zoutwinning bezocht. Deze omvat een geheel van kleine uitbatingen die elk beschikken over een ingenieus systeem van kanalen en reservoirs waarin het zoutgehalte van zeewater stapsgewijs wordt verhoogd tot het uitkristalliseert. Hij werd er getroffen door de grafische lijnen die de verschillende zoutbekkens in het landschap vormden, de structuren van de uitgedroogde aarde en de warme kleuren van het zoute water. De drone bleek het aangewezen middel om dit onderwerp op een creatieve wijze weer te geven.

Deze fototentoonstelling bezoeken kan tijdens de openingsuren van Het Perron.
Ze is te bezichtigen in de exporuimte op de tweede verdieping. Volg hiervoor de pijlen 'fotografiecircuit'.
Evenement Les Salines De Guerande | Luc Vervliet -