The World From Above | Werner Roelandt - #fotografiecircuit Ieper

Beschrijving

Toen Werner Roelandt meer dan 600 meter recht naar beneden keek vanop de Preikestolen in Noorwegen kreeg hij het idee voor 'The World From Above'.  Het verticale beeld was fantastisch en totaal verschillend van hoe we normaal naar de wereld kijken. Hij zou het horizontale perspectief veranderen en vanaf nu van bovenaf naar de wereld kijken.

Alle foto’s uit het kunstfotografieproject zijn recht naar beneden genomen vanop openbare plaatsen die voor het publiek toegankelijk zijn. Dit allemaal zonder gebruik te maken van een drone.

“You don’t take a photograph, you make it.” – Ansel Adams                                      

Deze quote typeert volledig 'The World From Above'. Door tientallen afbeeldingen te combineren, heeft Werner een nieuwe fotografische realiteit gecreëerd waarin tijd en ruimte samenkomen. Enerzijds zijn dit foto’s waarin de minuten of uren, die op een bepaalde plaats zijn verstreken, tot één moment zijn teruggebracht. Anderzijds heeft hij ook foto’s gecreëerd waarbij er een nieuwe dimensie ontstaat door dezelfde afbeelding voortdurend te herhalen tot een nieuw geheel. In eerste instantie lijken de foto’s erg realistisch, maar als je opnieuw kijkt, krijg je een surrealistisch gevoel.

'The World From Above' kreeg reeds internationale erkenning en behaalde prijzen en nominaties bij fotowedstrijden in New York, Los Angeles, Parijs, Londen, Wenen, Tokyo, Amsterdam en Budapest.

Deze fototentoonstelling bezoeken kan tijdens de openingsuren van Het Perron.
Ze is te bezichtigen in de exporuimte op de tweede verdieping van Het Perron. Volg hiervoor de pijlen 'fotografiecircuit'.
Evenement The World From Above | Werner Roelandt -