Wim Opbrouck & Ron Reuman presenteren - LAMENTO 1945 Koksijde

Beschrijving

LAMENTO 1945is een rouwklacht die niet alleen het einde van de Tweede Wereldoorlog herdenkt, maar ook het leed en de horror aanklaagt dat elk gewapend conflict met zich meebrengt. Een tragische aria die de oorlogsgruwel bezingt. De ultieme treurmars.


We herdenken omdat we nooit mogen vergeten wat was en nooit mogen blind zijn voor wat is en zo slaapwandelen naar de volgende catastrofe. We zingen omdat het nooit stil mag blijven. Omdat het niet anders kan. En misschien om onszelf moed in te zingen. Tot de dag waarop de overwinning gevierd wordt van de democratie en het humanisme op de duistere krachten van de dictatuur en het fascisme.


LAMENTO 1945is een heel persoonlijke kleine druppel op die veel te hete plaat. Gezongen en gespeeld in alle wereldtalen. Met de beste muzikanten en performers. Met indrukwekkende visuals geselecteerd door Stephan Vanfleteren.


CREDITS


piano, zang Wim Opbrouck ǀ drums, percussie Ron Reuman ǀ gitaar, zang Gianni Marzo ǀ contrabas, zang Axl Peleman ǀ cello, harp Leen Diependaele ǀ fotografie Stephan Vanfleteren

Evenement Wim Opbrouck & Ron Reuman presenteren -