Zonnebeke gegidst - De oude kaasmakerij (2 km) Passendale

Beschrijving

Ontdek tijdens deze gidsbeurt de rijke traditie van kaasmaken. De gids vertelt je het verhaal van de Passendale kaas dat internationaal geroemd wordt en begint wanneer de familie Donck tijdens de Eerste Wereldoorlog moet vluchten naar Noord-Frankrijk. Daar vormt er zich een liefde voor kaasmaken die ze verderzetten in een eigen bedrijf na hun terugkeer naar België.

In de Oude kaasmakerij leer je op een boeiende en interactieve manier de ambacht van kaasmaken kennen en de deels industriële productie die vandaag wordt toegepast.

De tour start met een rondleiding in de Oude Kaasmakerij die ongeveer 2 uur duurt. Achteraf kan je genieten van een stukje kaas en een drankje in de brasserie of je uitleven tijdens een spelletje minigolf.
Dit is de perfecte activiteit voor het hele gezin. De toegang tot het museum is mogelijk aan groepstarief (€ 5,00 p.p. ouder dan 12). Het tarief komt op € 10,00 p.p.

De gegidste tour van het museum gaat door op zaterdag 4 september 2021. Inschrijven is verplicht.

Covid-19: De coronamaatregelen die van tel zijn op het moment dat het evenement doorgaat worden toegepast. Dit kan invloed hebben op het aantal deelnemers en zelfs op het doorgaan van het evenement. De meest correcte informatie staat bij elk evenement op www.toerismezonnebeke.be.
Evenement Zonnebeke gegidst - De oude kaasmakerij