Zonnebeke gegidst - Kerktoren Zonnebeke (2 km) Zonnebeke

Beschrijving

De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Zonnebeke is de eerste modernistische kerk in Belgiƫ. Na de vernieling van de vooroorlogse kerk tijdens de Eerst Wereldoorlog werd een nieuw ontwerp gemaakt door de bekende architect Huib Hoste. De panoramische ramen bovenaan de kerktoren zorgen voor een prachtig uitzicht over de altijd maar veranderende omgeving.

De gids neemt je mee doorheen de geschiedenis van Zonnebeke met het altijd maar veranderende landschap en de heropbouw ervan als centrale thema. Verschillende historische elementen zijn nog steeds zichtbaar in het landschap en zijn perfect te spotten vanuit de kerktoren.

Tijdens deze tour neemt een gids je mee naar boven in de kerktoren. De tentoonstelling en de geschiedenis van de kerk worden door in de woorden van gids vertelt.

Deze gegidste rondleiding gaat door op 2 oktober 2021. Inschrijving is verplicht.

Covid-19: De coronamaatregelen die van tel zijn op het moment dat het evenement doorgaat worden toegepast. Dit kan invloed hebben op het aantal deelnemers en zelfs op het doorgaan van het evenement. De meest correcte informatie staat bij elk evenement op www.toerismezonnebeke.be.
Evenement Zonnebeke gegidst - Kerktoren Zonnebeke