"Barst Jij Van IJzersterk Talent?" - Diksmuide, Veurne, De Panne 07 november 2022

Ken je Pieter-Jan Beghein al? Deze Diksmuidse virtuoos op chromatische mondharmonica is begenadigd met een ijzersterk muzikaal talent. Met de ogen dicht leek het alsof Toots Thielemans op 15 oktober het eerste open podium ‘Barst jij van IJzersterk Talent?’ in CC Kruispunt in Diksmuide opluisterde. Beghein werd dan ook terecht als winnaar uitgeroepen door de jury, en gaat door naar de finale op 4 maart 2023, opnieuw in CC Kruispunt.

Nog vier lokale talenten registreerden zich voor dit eerste Open Podium in Diksmuide via het platform voor artiesten uit de Westhoek, www.ijzersterktalent.be . Claude Vindevogel, Johan Willaert & Dave, Lonewolf en Marthe Hennebert maakten de affiche compleet. Een honderdtal aanwezigen konden genieten van een eclectische avond met mooie hoogtepunten. Het publiek kon de performance van Marthe alvast pruimen en beloonde haar met de publieksprijs. Zij maakt nog kans op een plaats in de finale.

In Veurne was het de beurt aan Veel Fokkersvreugde, Bridgit, Son del Corazón en Metjoeww. Veel Fokkersvreugde zorgde meteen voor een vol podium, niet enkel met muzikanten en instrumenten maar ook met enthousiasme en spelplezier. Zij werden dan ook door de jury als winnaar verkozen. Son del Corazón deed dan weer woorden als 'puur', 'intens', 'avontuurlijk' en 'zuiders' vallen bij de jury. Een geslaagd optreden dat het publiek meenam naar zonnige oorden vol mooie verhalen. Niet verwonderlijk dus dat zij de publieksprijs in de wacht sleepte. 

Op 12 november trok het 'Barst jij van ijzersterk talent?'-circus naar De Boare in De Panne. Speelden ten dans: coverbands Pop Tribute en 2 the Limits, en singer-songwriters Kimberly Penez en Meermens. Het waren de twee singer-songwriters die met de jury- en publieksprijs gingen lopen. Penez bracht hedendaagse (denk Zara Larrson en Katy Perry) songs mee naar de zee, die volgens de jury hitgevoelig en klaar voor de radio waren. Zeemens Meermens kon met zijn Nederlandstalige nummers in de stijl van Buurman, Gorki en Bart Peeters het leeuwendeel van het publiek inpakken. 

Op 3 december heb je nog een laatste kans om naar een voorronde van 'Barst jij van IJzersterk Talent?' te gaan kijken. In Dorpshuis Jonkershove in Houthulst kan je gratis en voor niets gaan genieten van vier toptalenten uit De Westhoek. Om 19.30u start de eerste artiest.

Heb jij ook een passie voor muziek of kunst? Schrijf je dan snel in op deze website! Ondertussen registreerden zich al meer dan 100 muzikanten en kunstenaars. En terecht, want naast de reeks open podia “Barst jij van IJzersterk Talent” creëren we ook tal van andere kansen om jouw talenten te tonen aan een publiek.