Kunst aan zee 01 juni 2021

Deze zomer kan je aan de Westkust inspiratie opdoen bij verschillende kunstprojecten!

De nieuwe editie van kunstproject Beaufort is opnieuw aan onze kust neergestreken. Met werken van Laure Prouvost, Heidi Voet, Els Dietvorst, Maarten Vanden Eynde, Michael Rakowitz en Goshka Macuga is de Westkust alweer mooi vertegenwoordigd.

Centraal in de kunsttriënnale staat ditmaal de vraag: ‘Hoe heeft de Noordzee de mens voortdurend veranderd?’. Heidi Ballet is net als bij de vorige editie in 2018, ook van deze editie curator. 

Beaufort 21 is zeker het bezoeken waard! Kijk hier voor meer info! 


In kunstencentrum Ten Bogaerde in Koksijde loopt van 5 juni tot 14 november de expo DACH. Deze tentoonstelling bestaat uit een selectie van de collectie van het SMAK. Met 23 werken, waaronder werken van Michaël Borremans en Richard Long, is deze tijdelijke tentoonstelling, die gratis te bezoeken is, zeker de moeite waard. De naam van de expo, ‘DACH’, verwijst naar een kunstwerk uit 1952 van Oswald Oberhuber dat uiteraard ook te bezichtigen zal zijn. Op de eerste verdieping van het kunstencentrum vind je trouwens de vaste collectie kunstwerken van George Grard. Meer info kan je hier vinden. 


Galerij