Claribel Clarinet Choir Guido Six

Claribel

Biografie

Claribel Clarinet Choir Guido Six vzw

Het ensemble Claribel werd door Guido Six opgericht in september 1992 in de schoot van de klarinetklassen van het Conservatorium aan Zee, Oostende met als doel de klarinet, het samen musiceren én origineel repertoire, bij voorkeur van de hand van Vlaamse componisten te promoten, maar ook jonge muzikanten een boost in hun carrière te geven.

Claribel trad op met verfaamde klarinettisten (Robert, Spring, Robert Walzel, Eddy Vanoosthuyze, Howard Klug, James Gillespie, Henk Soenen, Rafaël Sanders, David Shea, Julie DeRoche, Larry Combs, …) trompettisten (Jef Six, Wiff Ruff, Yves Fernandez, …) violisten (Dirk Lievens), fluitisten (Annelies Langenaeckens, Marie Dunscombe) en dirigenten (Charles Menghini, Stacey Larson, Waine Bailey, Gary Hill, Eddy Vanoosthuyze, …).

Na het overlijden van Guido en Jef Six, die op 30 oktober 2015 het leven lieten in een verkeersongeval, besloten de leden van Claribel unaniem om het werk van Guido verder te zetten samen met zijn vrouw Chantal Vandekerckhove en zijn zoon Bert Six. Guido Six is de stichter, bezieler en nu de engelbewaarder van Claribel.

We spelen zoveel mogelijk originele muziek voor clarinet choir. Dit gaat van klassiek, over Jazz, naar moderne muziek. Alle genres en stijlen zijn verkrijgbaar. We hebben een 10-tal Vlaamse componisten die speciaal voor ons componeren. Vlaamse componisten zijn: Bernard Baert, Dirk Brossé, +2001 Roland Cardon, Raymond Decancq, +2019 Norbert Goddaer, Marc Matthys, Bart Picqueur, Bert Six, +2015 Guido Six, Willy Soenen, Dietrich Van Akelyen, Bart Van Kerchove, Freddy Van Laer, Bart Watté... Buitenlandse componisten: James Ballentine (USA), + 2021 James Cohn (USA), …
Veel van de muziek die Claribel speelt is verkrijgbaar bij https://furiosomusic.com/

Met Claribel willen we het werk van Guido verderzetten door het promoten van de klarinet, originele muziek voor clarinet choir spelen, jonge mensen te laten optreden en een boost in hun carrière te geven en de vreugde om samen te musiceren bij te brengen.Internationaal

Claribel kreeg vooral een internationale reputatie door de deelname aan het wereldfestival van de klarinet ClarinetFest. Dit is het jaarlijkse treffen van klarinettisten van over de ganse wereld onder de vlag van de I.C.A. (International Clarinet Association). Daarnaast waren er ook de optredens in de Midwest Clinic (Chicago) en T.M.E.A. (San Antonio Texas).

Claribel speelde ClarinetFests in 1994 (Chicago) – 1996 (Paris) – 1997 (Lubbock) – 1999 (Ostend) – 2000 (Oklahoma) – 2003 (Salt Lake City) – 2017 (Orlando) en 2018 (Oostende) . In 1997 en 2003 speelden ze tevens in Phoenix.
In 2005 & 2012 concerteerden ze in de MidwestClinic in Chicago.
2010 en 2015 op T.M.E.A. in San Antonio (Texas)
In 2015 speelden ze ook op het Europees Clarinet festival in Kortrijk.
In 2018 organiseerde Bert Six en Chantal Vandekerckhove met Eddy Vanoosthuyze Clarinetfest 2018 in Oostende waar Claribel in stond voor de logistiek.
In 2021 speelde claribel op het Clarinetfestival in Amiens (Frankrijk)
Naast clarinet spelen organiseren Chantal en Bert ook verder Guido’s klarinetstage en de BCA (Belgian Clarinet Academy).
De leiding van Claribel werd in december 2015 voorlopig overgenomen door Bart Picqueur en Henk Soenen. Sinds december 2018 is de leiding in handen van Luc Note, Bert Six (zoon van Guido) en Henk Soenen. Alle organisaties en evenementen zijn in handen van Chantal Vandekerckhove (weduwe van Guido).

Bezetting: 1 Eb klarinet, 12 tot 15 gewone klarinetten – 3 altklarinetten – 4 basklarinetten – 1 contra -altklarinet – 1 contrabasklarinet

Voor reservaties en meer inlichtingen contacteer Chantal Six – Vandekerckhove op chantal@claribel.be

Galerij

Video's

 

Technische fiche

24 -tal stoelen afhankelijk van de bezetting
Indien presentatie micro.

(we kunnen zelf pupiters meebrengen).Bijlagen

Claribel flyer

Misschien vind je deze talenten ook leuk?

Ben jij ons volgend talent?

Registreer je als talent op ons platform. Na het doorsturen van het registratieformulier wordt je aanvraag door ons nagekeken en goedgekeurd. Na goedkeuring ontvang je van ons een wachtwoord waarmee je kunt inloggen en jouw eigen profiel kunt vervolledigen.

Registreer je hier