DATswingDT

DATswingDT

Biografie

Dave, Annelies, Thomas en Evelien, vrienden uit de Westhoek, nemen je met de “zigeunercaravan” doorheen de jaren 1930 - ’40 in het noorden van Frankrijk, met muziek in de stijl van Django Reinhardt. De legende Django heeft een grote invloed op vele gitaristen nagelaten door zijn virtuositeit en vingervlugheid.
Vijf jaar geleden waagde DATswingDT zich ook aan deze muziek en de gipsymicrobe heeft de vier vrienden ook beet. Ze steken zich niet weg voor snelle passages en dimakkoorden en klassiekers als “Minor swing” komen zeker aan bod, afgewisseld met de zwoelere klanken van “Como una flor” of “Nuages”.
DATswingDT startte met twee gitaristen (Dave en Annelies) en contrabassist (Thomas) als eerste traditionele bezetting, maar sinds begin 2021 kwam Evelien de groep versterken met de kleuren van haar klarinetspel en mooie zangstem.
Sinds juli 2022 kan de groep ook geboek worden in kwartet met violiste Ellen Vanneste.

Galerij

Video's

 

Technische fiche

We hebben eigen kleine versterkers mee voor kleinere evenementen tot 200 mensen , en kunnen via "lineout en/of direct out" doorverbonden worden naar grote geluidsinstallatie indien nodig.Ben jij ons volgend talent?

Registreer je als talent op ons platform. Na het doorsturen van het registratieformulier wordt je aanvraag door ons nagekeken en goedgekeurd. Na goedkeuring ontvang je van ons een wachtwoord waarmee je kunt inloggen en jouw eigen profiel kunt vervolledigen.

Registreer je hier