Elke Prinsier

Classical Guitarist

Biografie

Elke Prinsier is een jonge Belgische klassieke gitariste, performer en docent. Ze bloeit helemaal open op een podium en is daardoor ook regelmatig te vinden op concertpodia in binnen- en buitenland. Ze haalt haar hartje op wanneer ze haar publiek kan meenemen in haar muzikale verhalen. Ze houdt er van tal van evenementen te organiseren en haalt veel voldoening in het leggen van verbinding met de gemeenschap rondom haar, daar een actieve rol in te spelen en bij te dragen als artieste. Ze is niet schuw van een uitdaging en houdt ervan de grenzen van haar eigen creativiteit en artistieke activiteiten op te zoeken en die steeds te verleggen.

Elke behaalde haar bachelordiploma gitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Gent. Voor haar masterstudies besloot ze zich te vervolmaken in het Prins Claus Conservatorium in Groningen, Nederland, bij gitaarvirtuoos Sabrina Vlaskalic. Bijkomend behaalde ze haar educatieve master daarna aan het Lemmensinstituut te Leuven.
Haar muzikale ontwikkeling vult ze aan met het volgen van tal van masterclasses bij de grootste namen in de gitaarwereld zoals Aniello Desiderio, Zoran Dukic, Raphaella Smits en Ricardo Gallen.

Als docent is ze toegewijd haar studenten het plezier van het musiceren en gitaarspel mee te geven. Ze gaat daarbij actief op zoek naar de juiste persoonlijke aanpak waarbij de verbinding tussen muziek en lichaam(sgebruik) een grote rol speelt. Ze is ook betrokken bij sociale projecten zoals het maken van muziek in de context van de gezondheidszorg, denkend aan bijvoorbeeld ouderen met dementie.

GalerijBen jij ons volgend talent?

Registreer je als talent op ons platform. Na het doorsturen van het registratieformulier wordt je aanvraag door ons nagekeken en goedgekeurd. Na goedkeuring ontvang je van ons een wachtwoord waarmee je kunt inloggen en jouw eigen profiel kunt vervolledigen.

Registreer je hier