Gino Di Lukaz

All round zanger

Biografie

Luc Vermote alias Gino Di Lukaz zijn muzikale kiem begon te ontluiken in maart 1988 toen hij deelnam aan de Pak de Poenshow. Toenmalig presentator van de show: Luc Appermont, liet hem zijn huwelijkslied zingen en meteen had Gino de smaak van het zingen serieus te pakken. “Toen heb ik tien sponsors gezocht en gevonden om een eerste single te maken. Op 15 december 1988 kwam die uit (Is that the way/Magdalene) maar dat was niet echt een succes”, bekent Gino eerlijk.
Maar opgeven stond niet in Gino’s woordenboek, dus kwam er een tweede singel. “Met mijn tweede single haalde ik op 21 december 1989 het populaire VTM programma ‘Tien Om Te Zien’. Het was een hele eer om als beginnend zanger zonder platenfirma en zonder lange arm, het televisiescherm te halen. ‘Daisy, ik zweef’ werd gecomponeerd door Jerry Deewood op tekst van mezelf”, vervolgt de Koekelaarse entertainer. “De single was stukken beter dan de eerste, maar naast wat airplay op VRT-radio en enkele live-optredens bij Ro Burms en Paul Demeulder werd de single niet echt een succes. Vandaar dat ik het over een andere boeg gooide en vanaf dan door het leven stapte en optrad als allround-artiest.”
Naambekendheid
Gino had van singles opnemen zijn buik vol. Tot in 2013, toen ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Gino Di Lukaz' animatie - shows de cd-single ‘Morgen’ uitbracht, en in april 2014 ‘Meer dan een zomerlief’ een cover van een Zuid-Afrikaans lied op het publiek werd losgelaten. “Jammer voor mij, ook Willy Sommers coverde dit nummer en dat was wel een streep door mijn rekening”, weet Gino ons nog te vertellen “De bijhorende clip werd opgenomen in m'n school en was ook te zien op TV1 bij Marcel Vanthilt, waardoor ik heel wat naambekendheid kreeg. En de trein was vertrokken. Er volgde kinderanimatie en daarna full entertainment voor bijna alle soort feesten. Tot nu, ik leg me sinds kort toe op shows voor allerlei senioren verenigingen , WZC en andere zorginstellingen voor mensen met beperkingen.”

Galerij

Video's

 

Technische fiche

We beschikken over een eigen geluidsinstallatie voor een ruimte tot 250 personen.Bijlagen

Gino Di Lukaz' liedjeslijst

Ben jij ons volgend talent?

Registreer je als talent op ons platform. Na het doorsturen van het registratieformulier wordt je aanvraag door ons nagekeken en goedgekeurd. Na goedkeuring ontvang je van ons een wachtwoord waarmee je kunt inloggen en jouw eigen profiel kunt vervolledigen.

Registreer je hier