StineS

Mixed Media op papier - Acryl op linnen doek

Biografie

Al van in mijn kindertijd was ik bezig met tekenen, schilderen en allerlei creatieve realisaties. Sinds ik in de Westhoek woon is mijn fascinatie voor dit authentieke stukje Vlaanderen met zijn littekens van de 'Grote Oorlog' alleen maar toegenomen. De open ruimte, de melancholie van het landschap, de in elkaar overvloeiende seizoenen, ... het is een onuitputtelijke bron van inspiratie en ik ben er verliefd op!

Op lange wandelingen (met schetsboek in de hand) probeer ik te luisteren naar wat het landschap, als laatste getuige, me probeert te vertellen.
Verhalen hangen als een mist over de velden, onzichtbaar , maar voelbaar voor wie de tijd neemt ...

De abstract-figuratieve schilderijen zijn steeds een persoonlijke interpretatie. De vormen die je herkent zijn niet altijd een realistische weergave van de werkelijkheid. Verhalen en objecten uit het verleden vinden opnieuw een plaats in het kunstwerk. Door afstand te nemen van de gekende werkelijkheid wordt je verbeelding aangesproken.

Bij Mixed Media (gebruik van verschillende materialen en technieken) werk ik met verf, inkt en papier, en natuurlijke materialen zoals houtskool, zand, as, krijt en gedroogde planten. Het gebruikte, meestal sobere, kleurenpalet geeft de kleurvlakken en textuur een grotere uitdrukkingskracht. Laag na laag wordt het kunstwerk opgebouwd tot het de juiste expressie, het gevoel, en de sfeer van het fascinerende landschap, een stad of een object heeft verworven.

"In deze hectische wereld streef ik naar vereenvoudiging en schoonheid. Elke afgewerkte compositie brengt rust, en heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen persoonlijkheid."
StineS

Afbeelding

Technieken / materialen

Bij Mixed Media (gebruik van verschillende materialen en technieken) werk ik met verf, inkt en papier, en natuurlijke materialen zoals houtskool, zand, as, krijt en gedroogde planten.
De ondergrond is meestal een collage van teksten en/of afbeeldingen uit oude boeken. Nog vòòr de eerste penseelstreek heeft het werk al een verhaal. Er rest mij enkel nog de taak om het verhaal verder tot leven te wekken.Ben jij ons volgend talent?

Registreer je als talent op ons platform. Na het doorsturen van het registratieformulier wordt je aanvraag door ons nagekeken en goedgekeurd. Na goedkeuring ontvang je van ons een wachtwoord waarmee je kunt inloggen en jouw eigen profiel kunt vervolledigen.

Registreer je hier